Annefranksexperiencefotos 1
Niet gecategoriseerd

Anne Franks Huis, verandering in perceptie door VR

Hits: 39

Hallo ik ben VR (Virtual Reality) aan het ontdekken de laatste tijd en ik moet zeggen het heeft mijn begrip van geschiedenis uitgebreid. Het heeft me een nieuw perspectief en dieper begrip gegeven. Nou kan je je afvragen hoe is dat gebeurt?

Ik was Anne Franks house aan het bezoeken in VR (Virtual Reality). En ze hebben dat gemaakt op een manier die me echt pakte. Het verhaal word verteld door een narrator en daarnaast leest een jonge vrouwen stem delen van Anne’s dagboek voor. Het is alsof ik Anne hoorde.

Terwijl ik door het huis ging en het verhaal hoorde over wat er gebeurt is met Anne en haar familie, raakte me dat enorm. Het was gruwelijk. Een jonge vrouw, gewoon geboren op deze aarde, met hoop en dromen, ze studeerde en droomde van een beter toekomst.

Hoe zij het waardeerde wanneer ze de blauwe hemel konden zien, een boom voor het huis. En realizeer je dat ze dat heel voorzichtig moesten doen want als ze gepakt zouden worden…
Zuurkool eten voor dagen omdat er niks anders te eten was, dus wanneer je honger hebt heb je de neiging dit soort situaties te accepteren.

Wat mij het meest raakte, is dat ze gepakt werden en afgevoerd naar de kampen in Duitsland en later getransporteerd naar ander kamp in Duitsland (nog erger). De omstandigheden daar waren verschrikkelijk op zijn minst. En dan de ironie, 2 maanden voor de bevrijding stierven Anne en haar zus…

Er kwamen tranen in mijn ogen toen ik het realizeerde dat mentaal gestoorde mensen dit op hebben kunnen zetten en heel veel mensen meekregen om deze gruwelijkheden toe te brengen aan andere aardbewoners.

Ik heb altijd bevrijdings dag en de festiviteiten en rituelen eromheen ervaren mij alleen nooit gerealizeerd wat deze mensen hebben ervaren en doorleefd, in werkelijkheid. Nu door deze VR experience en de manier waarop dit gedeeld is, heb ik een kleine kijk gekregen en mij gerealizeerd dit droevige gedeelt van onze geschiedenis.

Ik wens en nodig ons uit om zoiets nooit meer te laten gebeuren.

Warm groet Misja

Laat een reactie achter

I AM YOUR COACH
Open chat
1
Welcome, how can I help you?
Hello and welcome, how can we help you?