Key factors for burnout

Relatie onder spanning, dood, werkdruk kortom hectische tijden!

Hits: 363

Key factors for burnoutGoedendag bezoeker / lezer het is enige tijd geleden dat ik een post heb geplaatst. En het is tijd om te delen.

Het waren hectische tijden. Vader overleden, verhuizing, uitdagingen in de relaties, uitdagingen in het werk. Het was een soort zandstorm, waardoor ik het zicht verloor een behoorlijke storm. En doordat ik het zicht kwijt was, had ik bijna niet door dat ik op een afgrond afliep (bijna burnout, mogelijke depressie). En nu de storm is gaan liggen, en ik eerst door al het zand in mijn gezicht en kleding niet of nauwelijks kon ademen, inmiddels er weer zicht is en ik weg heb kunnen komen van de afgrond. Het was een doods gevoel, je bent er wel en reageert op mensen, je omgeving, alleen je voelt niets dan somberheid of lusteloosheid. Ik was schrikachtig, onrustig…. kortom geen plek waar je normaal gesproken wilt zijn. Met rust, beweging, en uiteindelijk loslaten ben ik er weer uit gekomen. Mede door een ervaring met Shamanisme (welke volgens mij de trigger was om uit het dal te klimmen).

Volgens mij is het voor velen niet mogelijk zelf uit dit soort situaties, momenten in het leven te geraken. Zorg dat je je verhaal kwijt kan als je het wilt, goede vrienden, of dagboek bijvoorbeeld. Kijk naar dingen of luister naar dingen die je aan het lachen maken. Happy MonkeyBeweeg, als je het kan doe simpele meditatie oefeningen (bijvoorbeeld focus op je adem, 4 tellen in, 4 tellen vast, en 4 tellen uit) wanneer je dit doet in een cyclus van 4 las je al momenten van rust in. En vooral houd je niet groot, verwijt jezelf niets, zoek naar de oorzaak waardoor je bent waar je nu bent en leer loslaten.

aaarghhhhMocht je er niet uitkomen met de bovenstaande tips, mail naar contact@iamyourcoach.nl voor een vrijblijvend gesprek waarin we kijken welke plan van aanpak nodig is voor jouw transformatie. 

PS heb je feedback of een verzoek dit horen we graag dus mail naar contact@iamyourcoach.nl

Leave a Comment

I AM YOUR COACH
Open chat
1
Welcome, how can I help you?
Hello and welcome, how can we help you?